Hoe kan ik het beste omgaan met diepvriesgroenten en -fruit?

Diepvriesgroenten en fruit is gezond en bevatten veel goede voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en vezels. Helaas kunnen groenten en fruit deze voedingsstoffen ook weer snel verloren gaan. Bij diepvriesgroenten en fruit is daar minder sprake van. Na het oogsten zijn deze producten namelijk binnen 24 al geblancheerd en ingevroren waardoor veel voedingsstoffen bewaard blijven. Na bereiding bevatten ingevroren groenten net zo veel vitamine C en mineralen als bereide verse groenten, namelijk 40% van het oorspronkelijke gehalte. Al onze groenten en fruit zijn zonder geur-, kleur-, en smaakstoffen ingevroren. Ook hebben we er geen zout of kruiden aan toegevoegd, behalve bij rode kool met appel (suiker). De smaak verandert bij diepvriesgroenten ook niet tot nauwelijks.

  •  Spinazie, boerenkool, rode kool met appel zonder water opzetten; eventueel met een klontje boter opwarmen (kan ook in de magnetron).

  • Prei, snijbonen, broccoli zo uit de diepvries in kokend water opzetten; ± 10 minuten koken.

  • Champignons, paprika en uien direct uit de diepvries in de pan.

  • Knolselderij, soepgroenten en bladselderij ± 15 minuten in de soep mee laten koken.

  • Overige groenten opzetten in kokend water (± 5 -15 minuten).

  • Roerbakgroenten roerbakken in wok of koekenpan.

  • Fruit: ± 3 uur voor gebruik uit de diepvries halen. Maar natuurlijk kunt direct vanuit de vriezer gebruiken voor bij voorbeeld uw smoothies.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then